söndag 19 december 2010

Tron Legacy 3D

Då har man varit på första 3D-filmen någonsin. Dock så var det lite antiklimax då det dels var lite suddigt, dels lite mörkare bild än på vanlig 2D-film.
Själva filmen då? Rätt spännande att se en efterföljare så långt efter den första filmen. Jag ska försöka berätta mitt intryck utan att avslöja för mycket.

Trevligt med lite musik från tiden då det begav sig. Lite för lite detaljer och flashbacks från gamla filmen. Det skulle passat med ett alternativt slut för en eventuell triologi. Riktigt trevlig story, dock inte riktigt det där "cutting edge" som gör att man hoppar ur stolen.

SPOILER ALERT!
När Tron blir spöad och landar i vattnet ser man att han ändrar färg till blå igen. Det hade passat om det inneburit en "omstart" av programmet och återuppstår som god igen. När Sam ska hoppa in i strålen så hade det fungerat med om Tron hade kommit och spöat Clu och att pappa Flynn inte behöver återinträda med Clu. Då hade slutet. Kunnat bli att Sam och Q förändrar den riktiga världen och pappa Flynn ser till att göra den digitala världen bättre igen. Samt att "Isomorphic Algorithm" (program som skapat sig själv) återpopulerar den digitala världen.

Frågor om filmen:
Varför stänger Sam av Tron-datorn i slutet?
Hur har en dator från 80-talet lyckats stå igång oavbrutet utan att startas om?
Varför får man aldrig se att dom skickar meddelanden till Alans minicall?
Varför så lite detaljer från den gamla filmen?

Summa summarum så får filmen relativt betyg ändå. Gå och se den! :D

2 kommentarer:

3Dfilmer sa...

Nice! Själv har jag både recenserat och sett cirka 20 filmer i 3D men faktiskt inte hunnit se denna nya! Jag ska lätt se den plus den andra nya 3D filmen som SF börjat visa (kommer ej ihåg namnet).

Ha de!

f sa...

svar: ja de vore ju nåt att se det!